Wie ik ben

Gediplomeerd mantelzorgmakelaar

Mijn naam is Corien Dijkstra en als moeder van een zorgenkind weet ik als geen ander hoe het is om jezelf in intensieve zorg  te verliezen. Bovendien kun je makkelijk verdwalen in het complexe zorglandschap.  Er blijft dan weinig of geen tijd en energie over voor een baan, vrije tijd en sociale contacten.

Corien DijkstraMax en Corien - samen lopen

Inmiddels ben ik gediplomeerd mantelzorgmakelaar; iemand die mantelzorgers ondersteunt op het gebied van wet – en regelgeving. In ‘mijn’ intensieve mantelzorgperiode (Max is inmiddels bijna 23) bestond dit nog niet, maar het zorgstelsel is er niet eenvoudiger op geworden. Graag wil ik als mantelzorgmakelaar mensen die in hetzelfde schuitje zitten als ik destijds, ontlasten. Het is mijn doel mensen die zorgen voor een naaste te ondersteunen zodat zij zoveel mogelijk regie over hun eigen leven kunnen behouden of terugvinden.

Ik sta ingeschreven bij de beroepsvereniging BMZM en werk als gecertificeerd mantelzorgmakelaar in de provincie Drenthe.